17.mai er vi så glade i!

Tips til gode retter for store og små på frokostbordet i barnehagen

  • Grove vafler m. gulrot og eple, eller kanskje med banan? Lukter godt, er saftige og kan spises alene eller med pålegg.
  • Fruktbaguetter til de minste; enkelt å spise uten søl, med både grovt korn og litt frukt. Kanskje kan noen av de større barna være med å lage disse i forkant? Frys de og tin de når dagen er her
  • Grove scones lages hurtig på morgenen, kanskje hjelper en forelder til? Godt med pålegg av både søt og salt type
  • Rød, hvit og blå fruktsalat: jordbær/bringebær, blåbær og bananbiter – kanskje det legges på et fat som det norske flagget? Oppskåret frukt/grønt er alltid et populært innslag
  • Smoothie til dessert? Server den som drikke, eller kanskje som ispinner?

En god start på dagen legger grunnlaget for glade barn som nok enkelt får oppfylt dagens dose med kaker, is og brus på et senere tidspunkt. Frokost er dagens viktigste måltid og selv på festdager anbefaler vi at dette måltidet holdes mer fornuftig, men med en festlig tvist!

Dele: