8 tips til bærekraftige matvalg i barnehagen Barebramat.no

Kostrådene fra Staten er blitt vurdert opp mot bærekraftsaspekter og det viser seg at det anbefalte kostholdet for å bevare best mulig helse, også er fornuftig for å ivareta klodens ressurser til kommende generasjoner. Om vi lærer barnehagebarna å spise i henhold til rådene med høy andel grovt korn, frukt, bær, grønnsaker og forsiktig bruk av fisk og magre meieriprodukter, samt litt kjøtt en gang i blant, kan vi bidra til at kommende generasjoner automatisk spiser mer gunstig både helse- og miljømessig!

8 enkle tips

  • Spis mer plantebasert! Dette gir på generell basis mindre klimautslipp
  • Spis grove kornprodukter/matpoteter til alle måltid – næringsrikt og mettende
  • Spis minimum 5 om dagen! Få fargene inn som faste innslag i måltidene
  • Inkludere linser, bønner og andre belgvekster i kosten! Rimelig, plantebasert kilde til proteiner, fiber og andre næringsstoff
  • Spise til man er passe mett i magen!
  • Norskprodusert mat i sesong for mindre transport og/eller oppvarming av drivhus
  • Lær barna å bruke og spise rester for å minke matsvinn
  • Sist, men ikke minst; vær et godt forbilde for barna og spis selv etter kostrådene for bedre helse og miljø!